Κρήτη

Παίρνουν μέτρα για τις enduro στον Ψηλορείτη

Παίρνουν μέτρα για τις enduro στον Ψηλορείτη

A-
A+
05/08/2017 | 10:37

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκεται η Επιτροπή Διαχείρισης του «ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ» για τη διερεύνηση και αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων στον Ψηλορείτη.

Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Κοζυράκη Μαρία για την άμεση ανταπόκρισή της .
Η αναγνώριση του ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ως παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO στηρίχθηκε, εκτός των άλλων, στο γεγονός ότι η οροσειρά του Ψηλορείτη που είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Φύση 2000, αποτελεί χώρο ηρεμίας, αναψυχής και αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με το περιβάλλον. Είναι επίσης προφανές ότι αυτή η αναγνώριση δημιουργεί σε όλους μας την ανάλογη ευθύνη.
Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι το ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ δεν έχει τη δικαιοδοσία της επιβολής ποινών. Οι ενέργειες για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής πραγματοποιούνται πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για την αποτελεσματικότερη συνεργασία πολλές από αυτές τις υπηρεσίες συμμετέχουν ήδη στην Επιτροπή Διαχείρισής του.
Σε αυτή τη κατεύθυνση το ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  θα συνδράμει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.