Κρήτη

Το Σάββατο «χτυπάει» η κακοκαιρία την Κρήτη

Το Σάββατο «χτυπάει» η κακοκαιρία την Κρήτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

A-
A+
10/01/2018 | 14:35

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να κάνει αισθητή την εμφάνισή της στην Κρήτη το Σάββατο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού

Συγκεκριμένα, από τις βραδινές κιόλας ώρες της Τετάρτης, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και ανατολική Στερεά.

Μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, αναμένεται να επηρεαστούν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, Τετάρτη και Πέμπτη θα εμφανιστούν οι παραδοσιακές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που την Παρασκευή θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Κεντρική Μακεδονία.

Ενώ, το Σάββατο θα «χτυπήσουν» την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) θα εμφανιστούν από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Ενώ, το Σάββατο θα επηρεαστούν περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400 -600 μέτρα).

Τέλος, θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 και πιθανόν 9 μποφόρ) θα πλήξουν το Αιγαίο το Σάββατο.

Επισημαίνεται από την ΕΜΥ ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.