Πολιτισμός

Ο Μινωικός Πολιτισμός στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της EE

Ο Μινωικός Πολιτισμός στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της EE

Δήμος και Περιφέρεια δεσμεύτηκαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2017 θα εκπονήσουν μια υποψήφια διαδρομή.

A-
A+
30/11/2016 | 11:34

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,  την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, η συνάντηση εργασίας που σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας  της υποψηφιότητας ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στον θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή του Συμβουλίου κ. Stefano Dominioni, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης παρουσίασαν την πρότασή τους.  Δήμος και Περιφέρεια  δεσμεύτηκαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2017 θα εκπονήσουν ένα πρώτο σχέδιο υποψήφιας διαδρομής, η οποία θα επικεντρωθεί τόσο στην υλική όσο και στην άυλη κληρονομιά του Μινωικού Πολιτισμού καθώς και  στο ταξίδι των Μινωιτών στην Μεσόγειο και όχι μόνο.

Η διακρατική πρόταση που θα φτιαχτεί με βάση τον οδηγό του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συμπεριλαμβάνει τις χώρες που ακολούθησε το μινωικό ταξίδι (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Αίγυπτος κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στις Πολιτιστικές Διαδρομές είναι χρονοβόρα και θα χρειαστεί , μεταξύ άλλων,  η συγκρότηση μιας επιστημονικής επιτροπής φορέων από τις εμπλεκόμενες χώρες. Ο θεσμός των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης γεννήθηκε το 1987 και μέχρι σήμερα αριθμεί 31 Διαδρομές που ελκύουν εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.