Νότια Κρήτη

Πλήθος κόσμου στην Ημερίδα Απογραφής των Βοριζίων (φώτο)

Πλήθος κόσμου στην Ημερίδα Απογραφής των Βοριζίων (φώτο)

Πολύ σημαντική ημερίδα για την ιστορία του τόπου μας.

A-
A+
27/11/2017 | 13:11

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Απογραφής της Ιστορίας των Βοριζίων στο Πνευματικό Κέντρο Βοριζίων με οργανωτές τον Δήμο Φαιστού, την Τ.Κ. Βοριζίων και τον Καργάκη Κων/νο του Γεωργίου (Δάσκαλο – Συγγραφέα), στην οποία έγινε διασταύρωση  των στοιχείων που αφορούν καταστροφές – θύματα – ομηρίες και φυλακίσεις Βοριζανών της περιόδου 1904 – 1944.

  • Μακεδονικός Αγώνας         1904 – 1908
  • Βαλκανικοί Πόλεμοι           1912 – 1913
  • Ά Παγκόσμιος Πόλεμος      1917 – 1918
  • Μικρασιατικός Πόλεμος     1920 – 1922
  • Αλβανικό Μέτωπο              1940
  • Γερμανική Κατοχή              1941 – 1944

 

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος του Δήμου Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος, ο Βουλευτής Ηρακλείου κος Αυγενάκης Λευτέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Λεονταράκης Ιωάννης, ο κος Δαμιανάκης Γεώργιος (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός) και ο κος Φραγκιαδάκης Ιωάννης (Νταντουλογιάννης) εκ μέρους της παλιάς γενιάς Βοριζανών.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Χατζηδάκη Μαρία (Παιδαγωγός), Χαραλαμπάκη Όλγα (Κοινωνιολόγος), Καλογεράκης Γεώργιος (Ιστορικός) και Καρτσωνάκης Γεώργιος (Δικηγόρος).

Συντονιστής ήταν ο κος Καργάκης Νικόλαος του Ιωάννη (Δημοτικός Σύμβουλος).

Το παρόν σε αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα έδωσαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Καμπουράκης Λάμπρος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Μαυράκης Γεώργιος και Ξηρουδάκης Ιωάννης, Μέλη του Δ.Σ. Φαιστού, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βοριζίων κος Αρχοντάκης Εμμανουήλ, καθώς και αρκετοί συνδημότες μας, κάτοικοι της Τ.Κ. Βοριζίων και όχι μόνο.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.