Πολιτισμός

Τιμητικό βραβείο στον Γ. Σμαραγδή

Τιμητικό βραβείο στον Γ. Σμαραγδή

Από τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

A-
A+
10/01/2018 | 12:35

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων βράβευσε τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Το τιμητικό βραβείο επέδωσε στον σκηνοθέτη ο Πρόεδρος του Ομίλου κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, ο οποίος κατά την προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Γιάννη Σμαραγδή για την προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας μας, κάνοντας ειδική μνεία για την ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ και την εξαιρετική υποδοχή που είχε από τους θεατές.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία των έργων πολιτισμού και τεχνών στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Κλείνοντας την προσφώνηση, ο Πρόεδρος του Ομίλου κύριος Μαρωνίτης ανακήρυξε τον Γιάννη Σμαραγδή επίτιμο μέλος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος θα είναι ηθικός συμπαραστάτης στην επόμενη ταινία του σκηνοθέτη, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Στην αντιφώνησή του, ο Γιάννης Σμαραγδής, αφού ευχαρίστησε τον κύριο Μαρωνίτη γι’ αυτή τη διάκριση ανέφερε: «Σε περίοδο ευρείας παγκοσμιοποίησης και ευρύτερης  οικονομικής και ηθικής κρίσης, τα έργα που ενισχύουν την πολιτισμική μνήμη και ιδιαίτερα για τη χώρα μας δεν είναι μόνον χρήσιμα, αλλά και απολύτως αναγκαία. Διότι οι λαοί, χωρίς πολιτιστική μνήμη εύκολα σαρώνονται. Με το έργο μου και με τις μικρές μου δυνάμεις, προσπαθώ να δημιουργήσω αναχώματα πολιτιστικής μνήμης στους συνανθρώπους μου», καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.