Συνταγές

Κεφτεδάκια με σταμναγκάθι

Κεφτεδάκια με σταμναγκάθι

Περίεργος αλλά πολύ νόστιμος συνδυασμός.

A-
A+
06/10/2016 | 11:11

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
Για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά χοιρινό
3 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

1 κιλό σταμναγκάθι

Για την ένωση
1 π.τ.κ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 λεμόνι
1 κ.τ.γ. νισεστέ

Ας το φτιάξουμε τώρα:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σταμναγκάθι. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά και αυτό γιατί δεν θέλουμε να μαλακώσει πολύ.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κεφτεδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και αφήνουμε να κάνουν κρούστα. Στην συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά γιατί αλλιώς θα τα διαλύσουμε. Προσθέτουμε ένα κρασοπότηρο νερό και αφήνουμε να ψηθούν.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ξανά νερό. Ψήνουμε περίπου 1/2 ώρα.

Στην συνέχεια αφαιρούμε τα κεφτεδάκια και βάζουμε το σταμναγκάθι, ενώ από πάνω ξαναβάζουμε τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.

Τέλος διαλύουμε το νισεστέ στο λεμόνι και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε.