Συνταγές

5 απίστευτες γλυκές συνταγές μόνο με 2 υλικά!

5 απίστευτες γλυκές συνταγές μόνο με 2 υλικά!

Ετοιμάσου να ξετρελαθείς με γλυκές συνταγές, με δύο μόνο υλικά της κουζίνας σου!

A-
A+
27/07/2016 | 11:56

Ένας κατάλογος 5 συνταγών που χρειάζονται μόνο δύο υλικά με φωτογραφίες, ποσότητες και οδηγίες παρασκευής!

Αναψυκτικό λεμόνι + Ζαχαρούχο Γάλα = Σορμπέ λεμόνι!

ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ

Χρειάζεσαι μόνο ένα κουτάκι αναψυκτικό (Sprite ή 7up, λεμονίτα ή ό,τι γεύση αναψυκτικό προτιμάς) και 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα!
Πώς; Ανακάτεψε καλά τα υλικά σου και είτε χρησιμοποίησε την παγωτομηχανή για να το φτιάξεις όπως φτιάχνεις όλα τα παγωτά σου ή κάνε το εξής: βάλε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και πάγωσέ το στην κατάψυξη, βγάζοντάς το κάθε μία ώρα  (για 3 με τέσσερις φορές) και ανακατεύοντας καλά. Έτοιμο!

Φυστικοβούτυρο + Μπανάνα = Παγωτό!

ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΑΓΩΤΟ

Χρειάζεσαι μόνο 4 ώριμες μεγάλες μπανάνες και 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
Πώς; Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε ροδέλες. Βάλε τις στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Ρίξε τις παγωμένες ροδέλες στο μπλέντερ και λιώσε τις καλά μέχρι να γίνουν πουρές (αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό, ρίξε λίγο γάλα στις μπανάνες για να λιώσουν ευκολότερα και γρηγορότερα). Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά (στο μπλέντερ). Μπορείς να σερβίρεις!

Σοκολάτα + Τυρί Κρέμα = Τρούφες Σοκολάτας!

ΤΡΟΥΦΕΣ

Χρειάζεσαι μόνο 250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia) και 500γρ. σοκολάτα κοβερτούρα.
Πώς; Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτύπα το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και ανακάτεψέ το καλά με τη λιωμένη σοκολάτα. Βάλε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Πλάσε το μίγμα σου σε 36 μικρές μπάλες και με βάλε το περίσσευμα του μίγματος σε μπεν μαρί για να το λιώσεις πάλι.Βούτα κάθε μπάλα στο λιωμένο μίγμα και τοποθέτησέ την σε λαδόχαρτο για να στεγνώσει.

Nutella + Αυγά = Κέικ Σοκολάτας!
ΝΟΥΤΕΛΑ

Χρειάζεσαι μόνο 230 γραμμάρια nutella ή μερέντα και 4 μεγάλα αυγά!
Πώς; Χτύπα τα αυγά πάρα πάρα πολύ καλά (στο δυνατό του μίξερ για τουλάχιστον 5 λεπτά), ζέστανε τη μερέντα στον φούρνο μικροκυμμάτων για να είναι ρευστή αν ήταν στο ψυγείο (ή χρησιμοποίησέ την σε θερμοκρασία δωματίου). Άρχιστε να ρίχνεις τα χτυπημένα αυγά στην μερέντα και να ανακατεύεις με σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.Ντύσε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ρίξε μέσα το μίγμα. Ψήσε για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου αερόθερμο (βύθισε μαχαίρι και δες αν βγαίνει καθαρό)

Macaroon!

ΜΑΚΑΡΟΝΣ

Χρειάζεσαι μόνο 150γραμμάρια νιφάδες καρύδας (χωρίς ζάχαρη) και 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
Πώς; Ξεκίνα παίρνοντας μόνο τα ¾ του ζαχαρούχου και τα 100γρ. από τις νιφάδες καρύδας. Ζύμωσέ το σε μια ημίστεγνη ζύμη (όχι πολύ στεγνή αλλά να μπορείς και να την πλάσεις) προσθέτοντας την υπόλοιπη καρύδα και το γάλα (ζυμώνοντας θα καταλάβεις πόσο από το καθένα χρειάζεσαι για να μην σου γίνει σκληρή αλλά ούτε και νερό). Πλάσε μικρά μπαλάκια (ή πυραμιδάκια) και τοποθέτησέ τα σε ταψί που θα έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε τα σε μέτριο φούρνο (αερόθερμο) μέχρι να ροδίσουν αλλά πρόσεξε να μην πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους γιατί είναι έτοιμα σε ελάχιστα λεπτά ενώ καίγονται πανεύκολα! Έτοιμα!