Συνταγές

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Πολύ αφράτα, νόστιμα και μοσχοβολάνε πορτοκάλι!

A-
A+
21/02/2017 | 16:31

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ. μαργαρίνη

1 1/2 κούπα ζάχαρη

2 αβγά

1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)

το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κιλό περίπου αλεύρι φαρίνα

2 κ.γ baking powder

σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ

1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα

 

Προετοιμασία: 28′

Mαγείρεμα: 38′

 

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε και με ξύσμα λεμονιού (χωρίς το χυμό του), θα με θυμηθείτε!!