Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού
Πολύ αφράτα, νόστιμα και μοσχοβολάνε πορτοκάλι!
Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό περίπου αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ baking powder
σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα
Προετοιμασία: 28′
Mαγείρεμα: 38′
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε και με ξύσμα λεμονιού (χωρίς το χυμό του), θα με θυμηθείτε!!