Συνταγές

Βελούδινη Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι

Βελούδινη Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι

Αυτή η καροτόσουπα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της και το σπιρτόζικο τελείωμα της

A-
A+
23/12/2016 | 12:30

Συστατικά:

600 γρ καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κότας
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1/2 κούπα λάδι
1 κουτ. γλυκού  μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κομμάτια

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  ρίχνοντας με την σειρά το πράσο, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ  μέχρι να γίνει μία κρέμα βελουτέ.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε την σούπα αχνιστή με κρουτόν που έχουμε φτιάξει με σταρένιο ψωμί.

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.