Συνταγές

Δροσερή κοτοσαλάτα

Δροσερή κοτοσαλάτα

Θρεπτικό γεύμα για τις ζεστές μέρες

A-
A+
14/07/2018 | 16:13

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 50 ml σπορέλαιο
  • Τζίντζερ, ξύσμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την σαλάτα:

  • 200γρ. πράσινες σαλάτες της επιλογής σας
  • 200 γρ. τυρί, κομμένο σε κύβους
  • 5 φράουλες, κομμένες στα 4
  • 2 ροδάκινα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 κριτσίνια

Για την βινεγκρέτ:

  • 400 ml χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μουστάρδα
  • 50 ml μηλόξυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα με το σπορέλαιο και το τζίντζερ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες και το προσθέτουμε στο μείγμα με την μουστάρδα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Για την βινεγκρέτ:

Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και σε ένα μικρό μιξεράκι βάζουμε το σιρόπι του πορτοκαλιού, την μουστάρδα και το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

Για τα ροδάκινα:

Σε ένα ταψάκι κόβουμε τα ροδάκινα σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια προσθέτουμε το βούτυρο από πάνω τους και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180℃.

Για την σαλάτα:

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 8-10’ στους 200℃ . Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα που έχουμε επιλέξει, προσθέτουμε την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο, τα ροδάκινα, τις φράουλες, τα κριτσίνια και τέλος τους κύβους το τυρί.