Συνταγές

Φασόλια χάντρες με σπανάκι και πιπεριές στη γάστρα

Φασόλια χάντρες με σπανάκι και πιπεριές στη γάστρα

Νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό φαγητό. Ένας διαφορετικός τρόπος να φάτε τα φασόλια χάντρες.

A-
A+
08/03/2017 | 14:06

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φασόλια χάντρες

500 γρ. σπανάκι σε φύλλα

200 γρ. καρότα

250 γρ. ντομάτες στον τρίφτη

2-3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

2-3 πιπεριές κέρατο, σε λωρίδες

3 κ. σούπας  κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα καρότα, το σπανάκι και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά ακόμη.

Ρίχνετε και τη ντομάτα, αλατοπίπερο, ανακατεύετε, και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα της κατσαρόλας σε μια γάστρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.

Προσθέτετε και τα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί το φαγητό, σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 1-1½ ώρα. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τα φασόλια και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.

Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρείτε το καπάκι από τη γάστρα, πασπαλίζετε το φαγητό με το δυόσμο, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να χυλώσει το φαγητό.