Συνταγές

Γαρίδες κριθαράκι με ούζο και φέτα

Γαρίδες κριθαράκι με ούζο και φέτα

Οι γαρίδες εκτός από το ρύζι και την pasta λατρεύουν το κριθαράκι και το ούζο!

A-
A+
29/07/2021 | 14:44

Σερβίρει 4 άτομα

 Συστατικά

1 κιλό γαρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

500 γρ. κριθαράκι

2/3 ποτηριού ελαιόλαδο

3 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος χυμός

1 σφηνάκι ούζο

θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη

τυρί φέτα

Οδηγίες

Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά αν είναι φρέσκιες ή για 4 αν είναι κατεψυγμένες. Κρατάμε το νερό που έβρασαν. Αφαιρούμε μετά το βράσιμο το κέλυφος (αν έχουν) και το εντεράκι τους (αν είναι μεγάλες γαρίδες).

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες.

Σβήνουμε με λίγο ούζο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε στα παραπάνω 3 1/2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη.

Βράζουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μείνουν οι γαρίδες με το κριθαράκι και λίγο ζουμάκι. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω όσο είναι ζεστό το φαγητό χοντροκομμένα κομμάτια φέτας.