Συνταγές

Γίδα κοκκινιστή με σκιουφικτά και ανθότυρο

Γίδα κοκκινιστή με σκιουφικτά και ανθότυρο

Τα σκιουφιχτά χειροποίητα μακαρόνια είναι το αντιπροσωπευτικό φαγητό της Κρητικής Αποκριάς!

A-
A+
20/02/2017 | 9:39

Υλικά

2 κιλά γίδα

1 πακέτο σκιουφιχτά

2 κρεμμύδια

1 κουτί ντομάτα κονκασέ

200 γρ. Ανθότυρο ή κεφαλογραβιέρα

3 δαφνόφυλλα

1 ξυλάκι κανέλλας

½ ποτήρι κόκκινο κρασί

2 ποτήρια νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τη γίδα, κατά το βράσιμο αλλάζουμε το νερό της, για να φύγει η έντονη μυρωδιά της.

Αφού βράσει η γίδα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια χύτρα και το αφήνουμε να κάψει. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδια, βάζουμε και τη γίδα με αλάτι, πιπέρι και «σβήνουμε» με το κρασί.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, ένα ξυλάκι κανέλλας, το δαφνόφυλλο, δύο ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα.

Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε πάνω στα σκιουφιχτά που έχουμε ήδη βράσει, τρίβουμε πολύ τυρί και τρώμε!