Γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά
Γλυκάκι δροσερό με λίγες θερμίδες και οικονομικό
Υλικά
-
1 κονσέρβα ανανά
-
1 κουτί ζελέ ανανά
-
300 ml χυμός από την κομπόστα ανανά μαζί με νερό
-
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
-
1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα
-
2 κουταλιές μαργαρίνη
Οδηγίες
-
Ετοιμάζουμε το ζελέ ρίχνοντας σε ένα μπωλ τη σκόνη μαζί με τον χυμό και το νερό τα οποία έχουμε ζεστάνει. Το βάζουμε στην άκρη να παγώσει.
-
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και ρίχνουμε τη μαργαρίνη λιωμένη. Στρώνουμε το μπισκότο σε μπολάκια για γλυκό (11 μπολάκια περίπου).
-
Έχουμε από πριν βάλει το γάλα στην κατάψυξη για μια ώρα. Το χτυπάμε 5 λεπτά στο μίξερ και γίνεται σαν μαρέγγα. Προσθέτουμε μέσα το μισό-παγωμένο ζελέ κι ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
-
Ρίχνουμε στα μπολάκια. Γαρνίρουμε με τον στραγγισμένο ανανά.
-
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
-