Συνταγές

Καλογραδίστικο Σφουγγάτο

Καλογραδίστικο Σφουγγάτο

Ομελέτα

A-
A+
18/06/2021 | 12:30

Συστατικά

4 κιλά πατάτες,
20 αυγά,
80 γρ. ελαιόλαδο,
15 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε, χωρίς όμως να τις αφήσουμε να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη, τους προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε το μείγμα.

Το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, στο οποίο έχουμε ρίξει ελάχιστο λάδι και το έχουμε αφήσει στη φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε το σφουγγάτο για μία (1) ώρα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, γυρίζοντας το 15 φορές.