Κανελόνια χειροποίητα με κιμά
Και όμως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας κανελόνια με τα χεράκια σας. Αν έχετε χρόνο αξίζει τον κόπο.
Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά σίγουρα η συνταγή μας θα σας κάνει να καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.
Συστατικά:
Για τη ζύμη
2 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 αβγά
1-1 ½ φλ. νερό
Για τη γέμιση
1/2 κιλό κιμά
500 γρ. ντομάτες
1/2 φλ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι & κανέλα
2-3 κ.σ. κοφτές κοπανισμένη φρυγανιά
1 αβγό
1 κρέμα γάλακτος ή χλιαρό γάλα για πιο ελαφριά γεύση.
Οδηγίες:
Για τη ζύμη
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό για κρέπες.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ λίγο χυλό.
- Το αναποδογυρίζουμε με προσοχή για για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές.
Για τη γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά.
- Βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά της.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Ρίχνουμε μέσα το αβγό και τη φρυγανιά για να σφίξει η γέμιση και να μην έχει υγρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Γεμίζουμε τις κρέπες με μία κουταλιά γέμισης και τις τυλίγουμε σε ρολό.
- Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με την ένωση προς τα κάτω. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε τα κανελόνια με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180º C για 20-30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ζεστά.