Συνταγές

Κανελόνια χειροποίητα με κιμά

Κανελόνια χειροποίητα με κιμά

Και όμως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας κανελόνια με τα χεράκια σας. Αν έχετε χρόνο αξίζει τον κόπο.

A-
A+
12/10/2016 | 9:10

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά σίγουρα η συνταγή μας θα σας κάνει να καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Συστατικά:

Για τη ζύμη
2 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 αβγά
1-1 ½ φλ. νερό

Για τη γέμιση
1/2 κιλό κιμά
500 γρ. ντομάτες
1/2 φλ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι & κανέλα
2-3 κ.σ. κοφτές κοπανισμένη φρυγανιά
1 αβγό

1 κρέμα γάλακτος ή χλιαρό γάλα για πιο ελαφριά γεύση.

Οδηγίες:

Για τη ζύμη

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό για κρέπες.
  2. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ λίγο χυλό.
  3. Το αναποδογυρίζουμε με προσοχή για για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε.
  2. Προσθέτουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά.
  3. Βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά της.
  4. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  5. Ρίχνουμε μέσα το αβγό και τη φρυγανιά για να σφίξει η γέμιση και να μην έχει υγρά.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  7. Γεμίζουμε τις κρέπες με μία κουταλιά γέμισης και τις τυλίγουμε σε ρολό.
  8. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με την ένωση προς τα κάτω. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε τα κανελόνια με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180º C για 20-30 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε ζεστά.