Συνταγές

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

A-
A+
26/05/2018 | 14:30

Υλικά συνταγής

κανελόνια: 16 (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)

Για τη γέμιση

κιμάς μοσχαρίσιος: 400 γρ.
ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένο
ντοματάκια κονσέρβας: 300 γρ.
γκούντα τριμμένη: 180 γρ.
ένταμ τριμμένο: 160 γρ.
βούτυρο: 50 γρ.
μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
κρέμα γάλακτος: 6 κουταλιές της σούπας
αυγά: 2 ελαφρά χτυπημένα
μπεσαμέλ: 2 φλιτζάνια του τσαγιού έτοιμη ή σπιτική
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για 7’ – 8’ για να καβουρντιστεί ο κιμάς και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.

Ρίχνετε μέσα το μαϊντανό και τη μισή τριμμένη γκούντα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με τον κιμά, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη.

Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση του κιμά. Μ’ ένα κουτάλι ρίχνετε λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ σε πυρίμαχη πιατέλα. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με το ένταμ και την γκούντα. Ψήνετε το φαγητό για 50’ – 55’ μέχρι να ροδίσει.

newpost.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.