Νότια Κρήτη

Κανταΐφι με γλυκιά μυζήθρα ΚΟΡΥΦΗ

Κανταΐφι με γλυκιά μυζήθρα ΚΟΡΥΦΗ

Μια πρόταση από το Τυροκομείο ΚΟΡΥΦΗ.

A-
A+
03/11/2018 | 14:13

Λιγότερο γνωστό, αλλά πολύ νόστιμο, είναι το κανταΐφι με γλυκιά μυζήθρα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι με λίγη ή… περισσότερη προσπάθεια.

Την παρακάτω συνταγή σας προτείνει η οικογένεια Φραγκιαδάκη από το Τυροκομείο ΚΟΡΥΦΗ στις Μοίρες, όπου σε λίγες ημέρες το νέο προιόν γλυκιά μυζήθρα ΚΟΡΥΦΗ θα είναι κοντά σας!

Υλικά:

  • 250 γρ φύλλο για κανταΐφι
  • 150 γρ βούτυρο
  • 250 γρ γλυκιά μυζήθρα
  • 150 γρ γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή κυδώνι
  • 2 κρυσταλλάκια μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • Λίγο φυστίκι Αιγίνης κοπανισμένο

Θρυμματίζουμε τη μυζήθρα και την αναμιγνύουμε με τα αρωματικά και το γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο, χωρίς το σιρόπι του.

Πλάθουμε το μίγμα σε 10 μικρά ρολάκια. Ανοίγουμε το κανταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί.

Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε τη γέμιση κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Τα ρολά πρέπει να έχουν κενό ανάμεσά τους.

Ραντίζουμε τα κανταΐφια με το βούτυρο, το οποίο έχουμε ζεστάνει καλά.

Στη συνέχεια, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το σιρόπι που έχουμε κρατήσει από το γλυκό του κουταλιού.

Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, σιροπιάζουμε τα κανταΐφια και γαρνίρουμε με το φιστίκι. Τα αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι.

Καλή όρεξη!

Βρείτε μεγάλη γκάμα τυριών στο κατάστημά μας στις Μοίρες,
25ης Μαρτίου 265…

Τηλέφωνα για παραγγελίες: 2892023387, 6942845692
e-mail: [email protected]