Συνταγές

Kεφτεδάκια γαλοπούλας

Kεφτεδάκια γαλοπούλας

A-
A+
28/07/2017 | 14:57

Περιγραφή

Ανεβάζω αυτή τη συνταγή για όσες και όσους δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον μοσχαρίσιο κιμά ή ακόμη και το κρέας. Καθώς, λοιπόν, ανήκω σε αυτές τις κατηγορίες (και τις δυο), αποφάσισα να ξεγελάσω τη γεύση μου με έναν συνδυασμό κιμά γαλοπούλας και κάποιων λαχανικών. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ (ή διαιτητικό) και πολύχρωμο. Εύχομαι να το απολαύσετε!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 gr κιμά γαλοπούλας
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές
  • 2 καρότα
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 μανιτάρια
  • τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά, για όσους αγαπούν το τυρί)
  • 2 αυγά
  • τριμμένη φρυγανιά

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και τον κρατάμε στην άκρη.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τα καρότα (καραδοκούν τα χημικά) και τα καθαρίζουμε ανάλογα.
  3. Ρίχνουμε στο μίξερ τις πιπεριές, τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μανιτάρια (όλα μαζί ή λίγα λίγα) και τα πολτοποιούμε.
  4. Ρίχνουμε στον κιμά το πολτοποιημένο μίγμα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα, τα αυγά, λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.
  5. Πλάθουμε το μίγμα για 4-5′ και φροντίζουμε να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη μάζα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και πλάθουμε άλλα 4-5′. Προαιρετικά αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί για 10′ (μέχρι ίσως να καθαρίσουμε τον πάγκο της κουζίνας).
  7. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για περίπου 12-15′. Σερβίρονται ζεστά. Προσθέστε παρθένο ελαιόλαδο από πάνω ή αφού τα ανοίξετε στη μέση. Καλή όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε λίγη τριμμένη φρυγανιά (ίσα που να πλάθονται τα κεφτεδάκια στο χέρι σας) για να διατηρήσει η ζύμη τα υγρά της.

Τα μανιτάρια καθώς ψήνονται βγάζουν τα υγρά τους και βοηθούν να μη στεγνώσει το κρέας. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Τολμήστε να τους φτιάξετε μπέργκερ με αυτά. Θα θέλουν κι άλλο!!!