Συνταγές

Κοτόπουλο αλα Γκρέκα

Κοτόπουλο αλα Γκρέκα

A-
A+
12/11/2017 | 12:39

3 μανιτάρια φρέσκα, μεσαίου μεγέθους

3 πιπεριές (κατά προτίμηση χρωματιστές)

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

ρίγανη

3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας

1 τομάτα (προαιρετικά)

1 κρασοπότηρο περίπου λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

-Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες

-Κόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την τομάτα και τις πιπεριές σε φέτες

-Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά

-Προσθέτουμε τα κομμάτια του φιλέτου και ανακατεύουμε συνεχώς

-Μόλις σοτάρουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10′ περίπου

-Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5′