Συνταγές

Κοτόπουλο φιλέτο με πολύχρωμες πιπεριές και κάρυ

Κοτόπουλο φιλέτο με πολύχρωμες πιπεριές και κάρυ

Ένα πεντανόστιμο πιάτο, εύκολο και σχετικά γρήγορο, με πολύ ωραία γεύση και εμφάνιση

A-
A+
19/05/2016 | 15:05

Kατάλληλο για το Κυριακάτικο τραπέζι σε φίλους και συγγενείς.

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πορτοκαλί

1 πιπεριά κίτρινη

4-5 κρεμμύδια μέτρια

1 φλ.τσ. κρασί λευκό ξηρό

1 λεμόνι ζουμερό τον χυμό του

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.γ. κάρυ τριμμένο

1/4 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. αλάτι

3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

1) Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα μας. Το κόβουμε σε κομμάτια σχετικά μικρού μεγέθους της αρεσκείας μας, ώστε να μαγειρευτεί ευκολότερα.

2) Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες σχετικά χονδρές. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

3) Σε ένα μεγάλο και σχετικά βαθύ αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει (σε δυνατή φωτιά), σοτάρουμε από όλες τις πλευρές καλά τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν καλά.

4) Αφού τα σοτάρουμε τα αφαιρούμε σε μία πιατέλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γυαλίσουν καλά.

5) Όταν σοταριστούν τα κρεμμύδια μας προσθέτουμε και τις πιπεριές για άλλα 5-6 λεπτά να σοταριστούν καλά κι’ αυτές μέχρι να μαλακώσουν. Εν συνεχεία σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

6) Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα φιλέτα κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

7) Σε ένα σέικερ ή ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το κάρυ, το κύμινο, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το προσθέτουμε στο σκεύος μας ρίχνοντας το από πάνω και πάλι ανακατεύουμε 2-3 φορές να ενωθούν τα αρώματα.

8) Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού καυτό νερό για να μην χάσει την βράση του, σκεπάζουμε το σκεύος μας και χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό περίπου. Αν η κουζίνα σας έχει μέχρι το 6 το βάζουμε στο 3 ή στο 2 αρκεί να μην σταματήσει το μαγείρεμα. Αφήνουμε το φαγητό μας σκεπασμένο να μαγειρευτεί γιά 45-50 λεπτά ελέγχοντας σταδιακά μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη για να μην πιάσει από κάτω.

9) Μπορείτε να το συνοδέψετε τέλεια με ένα πιλαφάκι με ρύζι της αρεσκείας σας.