Συνταγές

Κοτόπουλο με τραχανά και πιπεριά Φλωρίνης

Κοτόπουλο με τραχανά και πιπεριά Φλωρίνης

Ενας από τους πολλούς πειραματισμούς με το κοτοπουλάκι που έχουμε κουραστεί να το τρώμε συνεχώς ψητό

A-
A+
25/11/2016 | 10:48

Τι θα χρειαστούμε:

1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα

¾ της κούπας ξινό τραχανά

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα δύο σε λωρίδες

3 ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ

Λίγο πελτέ ντομάτας

Λίγο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ρόζ πιπέρι

Λίγο ρίγανη

Λίγο Τριμμένο πεκορίνο

 

Πώς το φτιάχνεις:

Αφού πλύνω το κοτόπουλο το αλείφω με το λάδι και ύστερα το αλατοπιπερώνω και προσθέτω και το μείγμα μπαχαρικών.

Το τοποθετώ σε ένα ταψί, προσθέτω τις πιπεριές, την ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ροζ πιπέρι.

Το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 190 βαθμούς για 40’.

Το βγάζω απ΄το φούρνο, γυρίζω το κοτόπουλο και προσθέτω τοντραχανά. Το ξαναβάζω στο φούρνο για 30΄ακόμα.

Μόλις είναι έτοιμο, αν θέλω, προσθέτω λίγο τριμμένο τυρί. Ο τραχανάς αφήνει μία ελαφρώς τυρένια-μαστιχωτή αίσθηση..