Συνταγές

Κουνέλι στη γάστρα

Κουνέλι στη γάστρα

Το κρεοπωλείο Δασκαλάκη προτείνει την συνταγή της ημέρας.

A-
A+
06/10/2017 | 17:00

 

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κουνέλι χωρίς την πέτσα και το κεφάλι

700ml κόκκινο κρασί

5 φύλλα δάφνης

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

400γρ τομάτες ψιλοκομμένες

3κ.γ. πάστα ντομάτας

3κ.γ. ρίγανη

αλάτι και φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε το κρασί, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το κουνέλι. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τοποθετούμε το κουνέλι στο τηγάνι, το τσιγαρίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει.
  2. Το μεταφέρουμε σε μία γάστρα.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τη ρίγανη και τη μαρινάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κουνέλι και σκεπάζουμε τη γάστρα.
  6. Την τοποθετούμε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.