Συνταγές

Λουκάνικα με κριθαράκι

Λουκάνικα με κριθαράκι

Μια πολύ ωραία συνταγή για κριθαρότο με λουκάνικα, πολύ χορταστικό και νόστιμο πιάτο

A-
A+
04/02/2017 | 12:17

Τι χρειαζόμαστε:
4 λουκάνικα χωριάτικα ή της αρεσκείας μας (600 γραμμάρια)
500 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:
Αφού κόψουμε ροδέλες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι. (Αν τα λουκάνικα είναι λιπαρά και χωριάτικα, πετάμε το λίπος τους, -δε χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι).
Αφού σοταριστούν για 5′, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, ½ φλιτζ. τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3′ και τα ρίχνουμε στο πυρέξ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 3′ και το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ.
Περιχύνουμε 7 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο νερό, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45′ περίπου. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια, προσθέτουμε κι άλλο βρασμένο νερό. Τέλος, όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγη ρίγανη.