Συνταγές

Μαρμελάδα Μούσμουλο

Μαρμελάδα Μούσμουλο

Αυτή τη περίοδο ωριμάζουν τα μούσμουλα, να η ευκαιρία για μία πιο... ασυνήθιστη μαρμελάδα.

A-
A+
24/05/2016 | 14:41

Ιδιαίτερα εάν τα φρούτα έρχονται κατ’ ευθείαν από κάποιο δένδρο του κήπου μας, η μαρμελάδα είναι ένας καλός τρόπος να τα συντηρήσει κανείς και να μη χαθεί όλη η παραγωγή του δένδρου.

Τα υλικά υπολογίζονται από:

-Βάρος καθαρισμένων φρούτων
-Ζάχαρη 25% λιγότερη του βάρους των φρούτων
-Χυμό λεμονιού (για κάθε κιλό μείγματος 1 μέτριο λεμόνι)

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μούσμουλα από τη φλούδα τους και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τη σκληρή μεμβράνη που τα περιβάλει.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις βράσουν λίγο και μαλακώσουν τα πολτοποιούμε ελαφρά με την κουτάλα του πουρέ και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για 12 ώρες να μας περιμένει.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα μας στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει. Ο χρόνος είναι μικρός, η μαρμελάδα αυτή δένει πολύ γρήγορα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

EXTRA TIPS:
-Μπορούμε να βάλουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης αν θέλουμε και να την κρατήσουμε στο ψυγείο.

-Αν δεν σας αρέσει να υπάρχουν κομματάκια φρούτου στη μαρμελάδα περάστε τα φρούτα ελαφρά στο μούλτι.

– Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε μία ή και δύο, ανάλογα με τα γούστα σας  κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

-Προτείνουμε με αυτή τη μαρμελάδα ψητό τυρί από πάνω!