Συνταγές

Μηλόπιτα τριφτή και …λίγο διαφορετική

Μηλόπιτα τριφτή και …λίγο διαφορετική

Η μηλόπιτα είναι λίγο σαν τη χυλόπιτα, πολλές δοκιμάζεις, λίγες αξίζουν, δοκιμάστε και αυτή!

A-
A+
09/01/2019 | 10:38

Υλικά

Για τη ζύμη:

1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
1 βιτάμ (250 γραμ.)
1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

 

Για τη γέμιση:

1/2 κούπα καρύδι χοντροτριμμένο

1/2 κούπα φουντούκι ή αμύγδαλο χοντροτριμμένο

1 κούπα γάλα

1 κούπα ζάχαρη

3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

5 μήλα τριμμένα ή χοντροκομμένα

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 αυγό

1 κουτ. του γλυκού κανέλα
 

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζετε τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνετε και τα χωρίζετε σε δύο μπάλες. Τις βάζετε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνετε τη μια μπάλα, την περνάτε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί.

Ρίχνουμε μέσα το μισό καρύδι με το φουντούκι. Τρίβουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε κι αυτά στο ταψί μας. Παίρνουμε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αυγό, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το γάλα – το χτυπάμε για λίγο και περιχύνουμε με το μίγμα τα μήλα και τη ζύμη που είναι στο ταψί.

Τέλος, περνάτε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης από τον τρίφτη και καλύπτετε με αυτή το μείγμα των μήλων και ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο μισό καρύδι και φουντούκι. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (150 βαθμούς περίπου, για 40΄-45’).
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα.