Συνταγές

Μοσχάρι ρολό με τυρί στο φούρνο

Μοσχάρι ρολό με τυρί στο φούρνο

A-
A+
18/04/2018 | 13:34

Υλικά

1 1/2 κ. μοσχαρίσιο κρέας
400 γρ. κεφαλοτύρι
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να χτυπήσει το κρέας ώστε να γίνει σαν μια πλατιά φέτα. τρίβουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, το λεμόνι και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα τέσσερις φορές το μήκος του κρέατος και το διπλώνουμε στη μέση. Το ακουμπάμε στο τραπέζι. Κόβουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα δύο φορές το μήκος του κρέατος και το βάζουμε επάνω στο πρώτο κομμάτι σταυρωτά.

Τοποθετούμε στη μέση τη φέτα του κρέατος με τη μακριά της πλευρά κατά μήκους του μεγάλου χαρτιού και την αλατίζουμε ελαφρά (το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό). Αλείφουμε ολόκληρη την επιφάνεια με μια παχιά στρώση από το μίγμα του τυριού, αφήνοντας γύρω –γύρω ενάμιση πόντο που δεν το αλείβουμε. Βάζουμε επάνω ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.

Το τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά του και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το δένουμε γερά με σπάγκο σε τρεις μεριές κατά πλάτος και 2 μεριές κατά μήκος. Το τυλίγουμε και πάλι μέσα στη λαδόκολλα, πρώτα κατά μήκος και μετά διπλώνοντας από πάνω το πιο κοντό κομμάτι της λαδόκολλας. Το ξαναδένουμε.

Το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε μέσα ένα δάχτυλο νερό. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150ο C και ψήνουμε γύρω στις 5 ώρες, ρίχνοντας πού και πού λίγο νερό. Το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα, και το αφήνουμε 15 λεπτά.

Κόβουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες. Tο συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή βραστά λαχανικά ή τηγανητές πατάτες.