Συνταγές

Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα

A-
A+
11/11/2017 | 17:30

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα

1 κουταλάκι κανέλλα

1 1/2 κουταλάκι αμμωνία

3/4 φλιτζάνι πετιμέζι

1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό

1/2 φλιτζάνι λάδι

4 φλιτζάνια αλεύρι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

-Κοσκινίζετε το αλεύρι

-Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι

-Ζεσταίνετε το λάδι να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι

-Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει

-Βάζετε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε

-Προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα

-Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια

-Ψήνετε για 20 λεπτά