Συνταγές

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Παραδοσιακά χωρίς κιμά

A-
A+
02/07/2021 | 11:01

Υλικά

600 γρ. αμπελόφυλα,
500 γρ. ντομάτα,
400 γρ. ρύζι,
400 γρ. ελαιόλαδο,
100 γρ. κρεμμύδι,
10 γρ. πιπέρι,
150 γρ. αλάτι,
μισό ματσάκι μαϊντανό,
ρίγανη

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη, τοποθετούμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και 250 γρ. λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε το αμπελόφυλλα τα οποία έχουμε ζεματίσει προηγουμένως, τα γεμίζουμε με το μίγμα και τα τυλίγουμε σφιχτά για να μην ξετυλίξουν κατά το ψήσιμο.

Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αλάτι, 150 γρ. λάδι και τόσο νερό, όσο να καλύπτονται οι ντολμάδες. Τα βράζουμε για 45 λεπτά περίπου. Προσοχή στο ψήσιμο!

Σερβίρονται και με γιαούρτι!