Συνταγές

Ομελέτα φούρνου με γραβιέρα υπερπαραγωγή!

Ομελέτα φούρνου με γραβιέρα υπερπαραγωγή!

A-
A+
21/07/2017 | 18:00

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
  • 150 γρ. γραβιέρα σκληρή σε μικρά κυβάκια
  • 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
  • αλατοπίπερο
  • 300 γρ. πατάτες μικρές κομμένες ροδέλες σχεδόν διάφανες
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες μικρές
  • 200 γρ. μπέικον
  • 250 γρ. μανιτάρια λεπτοκομμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • λίγο δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα όταν είναι έτοιμα κομμένα όλα τα λαχανικά, η γραβιέρα και το μπέικον.
  2. Λαδώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός μεγάλου πυρέξ με τις 3 κουταλιές λάδι και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  3. Στρώνουμε τις πατάτες με τις πιπεριές, κι από πάνω βάζουμε την γραβιέρα.
  4. Σωτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι, το αφαιρούμε και το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ.
  5. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, όπου τα βάζουμε κι αυτά στο πυρέξ.
  6. Σε βαθύ μπώλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα ,το μπέικιν, αλατοπίπερο και δυόσμο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  7. Τα ρίχνουμε πάνω από τα άλλα υλικά στο πυρέξ και προσπαθούμε να βυθίσουμε ότι εξέχει.
  8. Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα.