Ομελέτα φούρνου με γραβιέρα υπερπαραγωγή!
Υλικά
- 12 αυγά
- 250 γρ. γάλα
- 1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
- 150 γρ. γραβιέρα σκληρή σε μικρά κυβάκια
- 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
- αλατοπίπερο
- 300 γρ. πατάτες μικρές κομμένες ροδέλες σχεδόν διάφανες
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες μικρές
- 200 γρ. μπέικον
- 250 γρ. μανιτάρια λεπτοκομμένα
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
- λίγο δυόσμο
Εκτέλεση
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα όταν είναι έτοιμα κομμένα όλα τα λαχανικά, η γραβιέρα και το μπέικον.
- Λαδώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός μεγάλου πυρέξ με τις 3 κουταλιές λάδι και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Στρώνουμε τις πατάτες με τις πιπεριές, κι από πάνω βάζουμε την γραβιέρα.
- Σωτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι, το αφαιρούμε και το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, όπου τα βάζουμε κι αυτά στο πυρέξ.
- Σε βαθύ μπώλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα ,το μπέικιν, αλατοπίπερο και δυόσμο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τα ρίχνουμε πάνω από τα άλλα υλικά στο πυρέξ και προσπαθούμε να βυθίσουμε ότι εξέχει.
- Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα.