Συνταγές

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα

A-
A+
26/08/2017 | 16:00

Υλικά Συνταγής

1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά

5 αυγά χτυπημένα

300 γραμ. φέτα σε τρίμματα

300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο

160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

 

Εκτέλεση

Για την εύκολη κολοκυθόπιτα, λαδώνουμε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη  μισή φρυγανιά.

Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να ιδρώσουν για 15΄. Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσμο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.

Απλώνουμε το µείγµα στο ταψί. Το ραντίζουμε µε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.