Πατζαροσαλάτα ή εύκολη…
Γευστική σαλάτα με χρώμα του πάθους και νόστιμες ρίζες ψημένες στον φούρνo
Γήινη γεύση, δροσερό γιαούρτι και τραγανή υφή καβουρδισμένου καρυδιού.
Υλικά
-παντζάρια (τους βολβούς μόνο), κατά βούληση
-γιαούρτι κατά βούληση
-καρύδια ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα κατά βούληση
Για τη vinaigrette (γαλλικός όρος από το vinaigre = ξίδι):
2 μέρη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέρος καλό ξίδι από κρασί
δυόσμο για το γαρνίρισμα
αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, τυλίγουμε σε αλουνινόχαρτο και ψήνουμε τους βολβούς στους 200°C, για 1 ώρα περίπου.
- Αφαιρούμε τη φλούδα τους και κόβουμε σε κύβους. Χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε σέικερ και περιχύνουμε. Αναμειγνύουμε με τα καρύδια και κατόπιν με το γιαούρτι, όση ποσότητα θέλουμε ή και όλη τη σαλάτα.
- Γαρνίρουμε με δυόσμο.
Σημ.: Μπορούμε να γαρνίρουμε με παντζάρι τριαντάφυλλο: Για να κόψουμε ντοματούλες ή παντζαράκια σε τριαντάφυλλα, ξεκινάμε με ένα κοφτερό μαχαίρι από την κορυφή του βολβού ή της ντομάτας και κόβοντας αρκετά βαθιά, καθαρίζουμε, όπως ένα μήλο, κατεβαίνοντας προς τη βάση λοξά και πλάγια. Τυλίγουμε το σπιράλ που σχηματίστηκε, δίνοντας του σχήμα τριαντάφυλλου