Συνταγές

Πατζαροσαλάτα ή εύκολη…

Πατζαροσαλάτα ή εύκολη…

Γευστική σαλάτα με χρώμα του πάθους και νόστιμες ρίζες ψημένες στον φούρνo

A-
A+
14/02/2017 | 10:30

Γήινη γεύση, δροσερό γιαούρτι και τραγανή υφή καβουρδισμένου καρυδιού.

Υλικά

-παντζάρια (τους βολβούς μόνο), κατά βούληση

-γιαούρτι κατά βούληση

-καρύδια ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα κατά βούληση

Για τη vinaigrette (γαλλικός όρος από το vinaigre = ξίδι):

2 μέρη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέρος καλό ξίδι από κρασί

δυόσμο για το γαρνίρισμα

αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, τυλίγουμε σε αλουνινόχαρτο και ψήνουμε τους βολβούς στους 200°C, για 1 ώρα περίπου.
  1. Αφαιρούμε τη φλούδα τους και κόβουμε σε κύβους. Χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε σέικερ και περιχύνουμε. Αναμειγνύουμε με τα καρύδια και κατόπιν με το γιαούρτι, όση ποσότητα θέλουμε ή και όλη τη σαλάτα.
  1. Γαρνίρουμε με δυόσμο.

Σημ.: Μπορούμε να γαρνίρουμε με παντζάρι τριαντάφυλλο:  Για να κόψουμε ντοματούλες ή παντζαράκια σε τριαντάφυλλα, ξεκινάμε με ένα κοφτερό μαχαίρι από την κορυφή του βολβού ή της ντομάτας και κόβοντας αρκετά βαθιά, καθαρίζουμε, όπως ένα μήλο, κατεβαίνοντας προς τη βάση λοξά και πλάγια. Τυλίγουμε το σπιράλ που σχηματίστηκε, δίνοντας του σχήμα τριαντάφυλλου