Συνταγές

Πένες με αγκινάρες και ελιές

Πένες με αγκινάρες και ελιές

Ένα Ανοιξιάτικο πιάτο χωρίς κρέας, ότι πρέπει για μετά το Πάσχα!

A-
A+
19/04/2017 | 11:20

Συστατικά

6 αγκινάρες

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

2 φλ. ζωμός λαχανικών

1/2 λεμόνι

2 φύλλα δάφνης

1/2 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι

1/4 φλ. βασιλικός

2 ντομάτες

2 κ. σούπας βούτυρο

1/2 φλ. αρακάς

αλάτι, πιπέρι

 

1 πακέτο πένες

Πεκορίνο (ή ένα παρόμοιο τυρί)

 

 Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.

Πρόσθεσε στο τηγάνι τις καθαρισμένες αγκινάρες, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το λεμόνι σε φέτες και τη δάφνη.

Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, κλείσε με το καπάκι και άφησε να βράσει για περίπου οκτώ λεπτά.

Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τις ελιές, τον βασιλικό, την ντομάτα και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά.

Ρίξε και τον αρακά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και αφαίρεσε από το τηγάνι από τη φωτιά.

Βράσε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπάλισε το φαγητό με μπόλικο πεκορίνο.