Συνταγές

Πεντανόστιμο κρητικό σφουγγάτο με βρούβες

Πεντανόστιμο κρητικό σφουγγάτο με βρούβες

Θρεπτικό και γρήγορο!

A-
A+
14/03/2018 | 12:34

Στην Κρήτη φτιάχνουμε ωραίες ομελέτες με τα βραστά χόρτα που μας μένουν. Έτσι, την άλλη μέρα έχουμε ένα διαφορετικό συμπλήρωμα να μην τα φάμε πάλι βραστά.

Τα καλύτερα χόρτα για ομελέτα είναι τα βλαστάρια από τις βρούβες που πικρίζουν λίγο και είναι πιο νόστιμα.

Καθαρίζουμε τις βρούβες, τις πλένουμε και τις βράζουμε.

Τις αφήνουμε να στραγγίσουν, τις αλατίζουμε και έπειτα τις βάζουμε στο τηγάνι, σε καυτό λάδι.Τις ανακατεύουμε μερικές φορές και προσθέτουμε τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει και αλατοπιπερώσει προηγουμένως.

Ύστερα από λίγο γυρίζουμε το σφουγγάτο από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.