Συνταγές

Το πιο νόστιμο και εύκολο Banoffee σε 10 λεπτά!

Το πιο νόστιμο και εύκολο Banoffee σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο...λίγα υλικά.

A-
A+
13/10/2017 | 16:30

Μια  συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει!

Υλικά συνταγής

 

Για τη βάση 

250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive

100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)

1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος

Ξύσμα σοκολάτας


Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα

Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά

Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών

Αδειάζουμε τη βάση του  μπισκότου

Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι

Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα

Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος

Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα

Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες

Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο

Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας