Συνταγές

Pizza στο τηγάνι

Pizza στο τηγάνι

A-
A+
29/10/2017 | 10:16

Συστατικά

2 σκελίδες σκόρδο

⅓ φλ. ελαιόλαδο

350 gr μοτσαρέλα

150 + 150 gr παρμεζάνα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 kg ζύμη για πίτσα

καλαμποκάλευρο

αλάτι, πιπέρι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 φλ. kale

8 φιλέτα αντζούγιας

2 μεγάλα αυγά

1½ κ. γλυκού ρίγανη

1 λεμόνι

 

Τρόπος μαγειρέματος

Πρόθερμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι να ζεσταθεί για 10 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το σκόρδο λιωμένο και το ελαιόλαδο και σε ένα άλλο μπολ τη μοτσαρέλα με τη μισή παρμεζάνα.

Αλεύρωσε μια επιφάνεια και βάλε τη μισή ζύμη και άρχισε να την επεξεργάζεσαι με τα χέρια σου μέχρι να ανοίξεις ένα στρογγυλό φύλλο περίπου 30 εκατοστών.

Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο και πασπάλισέ το με το καλαμποκάλευρο,

Βάλε τη ζύμη στο τηγάνι με προσοχή και άλειψέ την με το λάδι και το σκόρδο και αλατοπιπέρωσέ το.

Ρίξε από πάνω δύο φλιτζάνια από το μείγμα τυριών, μισά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μισό kale και τέσσερις αντζούγιες.

Ρίξε από πάνω άλλο μισό φλιτζάνι από τα τυριά και μπόλικο αλατοπίπερο.

Ψήσε την πίτσα μέχρι το ζυμάρι να χρυσίσει και το τυρί να λιώσει, για περίπου οκτώ λεπτά.

Βγάλε την πίτσα και σπάσε ένα αυγό στη μέση, αλατοπιπέρωσέ το και ξαναβάλε να ψηθεί για άλλα έξι λεπτά

Μετάφερε την πίτσα σε μια επιφάνεια κοπής και άλειψε το ψωμί με επιπλέον λάδι και σκόρδο.

Πασπάλισε με έξτρα παρμεζάνα και ρίγανη και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.

Πασπάλισε το τηγάνι με λίγο ακόμη καλαμποκάλευρο και επανάλαβε τη διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.