Συνταγές

“Πράσινα” αυγά με ζαμπόν

“Πράσινα” αυγά με ζαμπόν

Κάθε χρόνο περισσεύουν βρασμένα κόκκινα αυγά από το πασχαλινό τραπέζι, δείτε και αυτην την ιδέα!

A-
A+
17/04/2017 | 20:00

Υλικά:

6 μεγάλα αυγά, βρασμένα
1 κουταλιά του γλυκού σπορέλαιο
2 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Μία χούφτα φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόψτε τα αυγά στη μέση και αφαιρέστε τον κρόκο (κρατήστε τρεις για να τους προσθέστε στο παρακάτω μίγμα).

Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα άλλο τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ζαμπόν για ένα λεπτό.

Προσθέστε και το σπανάκι και μαγειρέψτε τα για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να μαραθεί.

Σε μεσαίου μεγέθους μπολ αναμείξτε καλά και λιώστε τους τρεις κρόκους (αν τους θέλετε) με τη μαγιονέζα, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέστε το σπανάκι με το ζαμπόν και ανακατέψτε πάλι πολύ καλά.

Γεμίστε τα αυγά που έχετε κόψει με το μίγμα και σερβίρετε.