Συνταγές

Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες

Επειδή διανύουμε περίοδο αποτοξίνωσης λόγω Σαρακοστής οι ρεβιθοκεφτέδες αποτελούν ένα νόστιμο μεζέ

A-
A+
01/03/2017 | 15:53

ΥΛΙΚΑ

300γρ. ρεβίθια

2 πατάτες (βρασμένες)

2 κρεμμύδια φρέσκα

3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ.σ αλεύρι

2 κύβους λαχανικών

3 κ.σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

½  λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.
  2. Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών
  3. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίστε.
  4. Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
  5. Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, το λεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.
  6. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30λεπτά.
  7. Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.
  8. Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.
  9. Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
  10. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό.