Ρεβιθοκεφτέδες
Επειδή διανύουμε περίοδο αποτοξίνωσης λόγω Σαρακοστής οι ρεβιθοκεφτέδες αποτελούν ένα νόστιμο μεζέ
ΥΛΙΚΑ
300γρ. ρεβίθια
2 πατάτες (βρασμένες)
2 κρεμμύδια φρέσκα
3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ αλεύρι
2 κύβους λαχανικών
3 κ.σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.
- Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών
- Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίστε.
- Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, το λεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30λεπτά.
- Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.
- Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.
- Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
- Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό.