Συνταγές

Σιγοψημένο αρνάκι της υπαίθρου

Σιγοψημένο αρνάκι της υπαίθρου

Φαγητό της γιορτής, το ξεχνάς στο φούρνο και επιπλέον το συνοδευτικό ψήνεται μαζί του

A-
A+
15/04/2017 | 12:55

Υλικά

1 χεράκι αρνιού για φούρνο περίπου 2 κιλά

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια λευκό κρασί

2 κλαδάκια σέλερυ ψιλοκομμένα

300 γρ. ζωμό κότας

2 πράσα κομμένα ροδέλες

2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

2 κονσέρβες ντοματάκια αποφλοιωμένα

1 κουταλιά ρίγανη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.

Ροδίζουμε σε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα το χεράκι του αρνιού και μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε.

Στα υγρά που έβγαλε ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το αρνί σ’ ένα ταψί και το περιχύνουμε με τα λαχανικά, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρασί και το ζωμό.

Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε 2,5 – 3 ώρες μέχρι να φεύγει το κόκκαλο απ’το κρέας.

Το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες που τις βουτάμε στη σάλτσα του.