Συνταγές

Σκαφάκια μελιτζάνας με τυρί και μυρωδικά

Σκαφάκια μελιτζάνας με τυρί και μυρωδικά

Γευστική πρόταση για να μαγειρέψεις και να απολαύσεις τις μελιτζάνες.

A-
A+
18/08/2016 | 16:22

Τα μυρωδικά κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο το αποτέλεσμα, ενώ το τυρί προσφέρει απλόχερα γεύση.

Συστατικά

4 μελιτζάνες φλάσκες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 αυγά

300 γραμμ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

 

Τρόπος μαγειρέματος

-Πλύνε τις μελιτζάνες, κόψε τες στη μέση και τοποθέτησε τες σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό.

-Άφησε τες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά η σάρκα τους.

-Βγάλτες από την κατσαρόλα, στράγγισε τες και αφαίρεσε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.

-Τοποθέτησε κατά μέρος τις άδειες μελιτζάνες, τα σκαφάκια δηλαδή, τα οποία θα γεμίσεις αργότερα.

-Ρίξε τη σάρκα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

-Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.

-Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ψήσε το μίγμα που ετοίμασες μέχρι να ροδίσει καλά. Απόσυρετο σκεύος από τη φωτιά.

-Πρόσθεσε την ξηρή μυζήθρα και τα 2 αυγά καλά χτυπημένα.

-Ανακάτεψε πολύ καλά και γέμισε τα σκαφάκια, πασπαλίζοντας στο τέλος με λίγη ακόμα μυζήθρα.

-Ψήσε τις γεμιστές μελιτζάνες στους 200 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄.