Σκαφάκια μελιτζάνας με τυρί και μυρωδικά
Γευστική πρόταση για να μαγειρέψεις και να απολαύσεις τις μελιτζάνες.
Τα μυρωδικά κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο το αποτέλεσμα, ενώ το τυρί προσφέρει απλόχερα γεύση.
Συστατικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 αυγά
300 γραμμ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
-Πλύνε τις μελιτζάνες, κόψε τες στη μέση και τοποθέτησε τες σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό.
-Άφησε τες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά η σάρκα τους.
-Βγάλτες από την κατσαρόλα, στράγγισε τες και αφαίρεσε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.
-Τοποθέτησε κατά μέρος τις άδειες μελιτζάνες, τα σκαφάκια δηλαδή, τα οποία θα γεμίσεις αργότερα.
-Ρίξε τη σάρκα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
-Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.
-Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ψήσε το μίγμα που ετοίμασες μέχρι να ροδίσει καλά. Απόσυρετο σκεύος από τη φωτιά.
-Πρόσθεσε την ξηρή μυζήθρα και τα 2 αυγά καλά χτυπημένα.
-Ανακάτεψε πολύ καλά και γέμισε τα σκαφάκια, πασπαλίζοντας στο τέλος με λίγη ακόμα μυζήθρα.
-Ψήσε τις γεμιστές μελιτζάνες στους 200 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄.