Συνταγές

Σκορδαλιά εύκολη με Πατάτα

Σκορδαλιά εύκολη με Πατάτα

A-
A+
20/03/2018 | 14:14

Υλικά της συνταγής

4-5 πατάτες (1 κιλό)

5-6 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

4 κ.σ ξύδι λευκό

χυμός από 1/2 λεμόνι

10 κόκκους πιπέρι μαύρο, κόκκινο, πράσινο

30 γρ φουντούκια ψημένα και τριμμένα στο multi σαν αλεύρι (προαιρετικό)

1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 1/2 κ.γλ. αλάτι-πιπέρι λευκό

 


Εκτέλεση της συνταγής μας

Βράζουμε τις πατάτες για 30-35 λεπτά, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια, με νερό να τις σκεπάζει.

  1. Στο multi βάζουμε το λάδι, το σκόρδο (αφού έχουμε αφαιρέσει τις πράσινες φύτρες από το εσωτερικό τους, για να είναι εύπεπτο) και το λιώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι σε κόκκους.
  2. Εδώ αν θέλουμε να χρωματίσουμε πράσινη την σκορδαλιά μας βάζουμε και τον μαϊντανό. (Εγώ αυτή τη φορά, το πρόσθεσα στο τέλος)
  3. Λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα, αφού έχουμε αδειάσει το νερό σε ένα ποτήρι, για να προσθέσουμε στο τέλος αν χρειασθεί να την αραιώσουμε.
  4. Προσθέτουμε μέσα στην λιωμένη πατάτα το μίγμα του λιωμένου σκόρδου και το φουντούκι αν θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.  
  5. Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη!