Συνταγές

Σουφλέ ψητών λαχανικών με μανιτάρια και ξηρούς καρπούς

Σουφλέ ψητών λαχανικών με μανιτάρια και ξηρούς καρπούς

Mια μοναδική διατροφική συνύπαρξη λαχανικών με ξηρούς καρπούς.

A-
A+
08/12/2016 | 11:52

H βρώμη προσφέρει ισορροπία και μια ιδιαίτερη πινελιά στη συνταγή.

 

Συστατικά

1 φλιτζάνι βρώμη

3/4 φλιτζανιού σπασμένα καρύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 καρότα

4 πατάτες

1 πράσο

2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

2 1/2 φλ. καθαρισμένα μανιτάρια

1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 βιολογικό κύβο λαχανικών

1/4φλ. σάλτσα ντομάτας

1/2 φλ. δαμάσκηνα αποξηραμένα

2 μεγάλα φύλλα μαϊντανό

3 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη

Φρέσκο μαύρο πιπέρι

 

Τρόπος μαγειρέματος

 Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C.

Λιώσε τη μαλακή μαργαρίνη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος.

Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψήσε για 5 λεπτά.

Πρόσθεσε τα λαχανικά στη κατσαρόλα και συνέχισε να μαγειρεύεις συμπληρωματικά για 10 λεπτά.

Πρόσθεσε το πράσο, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια στη κατσαρόλα και μαγείρεψε για 1 λεπτό.

Ρίξε το αλεύρι και μαγείρεψε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχόμενα.

Περίχυσε το βιολογικό κύβο λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας και τα δαμάσκηνα και ανακάτεψε μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό.

Πρόσθεσε το μαϊντανό αναμεμιγμένο με το φρέσκο μαύρο πιπέρι και βάλε όλο το μίγμα σε ένα βαθύ ταψί.

Ρίξε στο ταψί τη βρώμη και τα καρύδια και ψήσε για 30 λεπτά.