Συνταγές

Σούπα με τραχανά, φέτα και χωριάτικο λουκάνικο

Σούπα με τραχανά, φέτα και χωριάτικο λουκάνικο

Βάλετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σε 20 λεπτά θα τρώτε…

A-
A+
09/01/2017 | 9:58

Προετοιμασία 5΄

Μαγείρεμα περίπου 15΄

Μερίδες 4΄

 

Υλικά

300 γρ. τραχανάς της αρεσκείας μας

300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες

5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο της αρεσκείας μας, κομμένα σε φετάκια

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 λίτρο νερό (ή ζωμό αν έχουμε) μαζί με το γάλα. Μόλις το υγρό πάρει βράση (χρειάζεται προσοχή γιατί το γάλα θα «φουσκώσει», γι’ αυτό η κατσαρόλα είναι σημαντικό να είναι βαθιά), ρίχνουμε τον τραχανά βροχηδόν ανακατεύοντας διαρκώς. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι ο τραχανάς να φουσκώσει και να μαλακώσει και η σούπα να χυλώσει καταπώς μας αρέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει ο βρασμός και πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία ενσωματώνουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αλάτι (όχι πολύ, ειδικά αν η φέτα που θα βάλουμε είναι αλμυρή) και πιπέρι.

Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε στο λάδι τις φέτες των λουκάνικων για 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε την τραχανόσουπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τη φέτα και το λουκάνικο. Εναλλακτικά, το λουκάνικο το σερβίρουμε στο πλάι. Συνοδεύουμε με ψωμί.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.