Συνταγές

Σπανάκι µε κρέµα και τυριά στο φούρνο

Σπανάκι µε κρέµα και τυριά στο φούρνο

Tα παιδιά δεν συμπαθούν τα λαχανικά, υπάρχουν όμως έξυπνες συνταγές που θα τα κάνου να τα δοκιμάσουν

A-
A+
23/11/2016 | 10:48

Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι διαθέσιμο στην αγορά όλο το χρόνο. Ωστόσο, οι περίοδοι κατά τις οποίες έχει την καλύτερη σύσταση και γεύση είναι από το Μάρτιο έως το Μάιο και από το Σεπτέμβριο έως τον Oκτώβριο.

 

Υλικά:

4 κουταλιές ελαιόλαδο,
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη
3 δέσµες σπανάκι
1 φλ. κρέµα γάλακτος,
½ φλ. φέτα θρυµµατισµένη,
1 φλ. τυρί γκούντα τριµµένο,
αλάτι
πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Παίρνετε το σπανάκι, το ξεπλένετε και το τεµαχίζετε σε µεγάλα κοµµάτια.

Σε µια κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο.

Αφού µαραθούν τα λαχανικά, προσθέτετε το µισό σπανάκι, ανακατεύετε και κλείνετε από πάνω µε ένα καπάκι για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτετε και το υπόλοιπο σπανάκι, αλάτι και πιπέρι.

Αφού µαραθούν καλά όλα τα υλικά, βάζετε την κρέµα και τη φέτα. Ανακατεύετε και ψήνετε µέχρι να δέσει το µίγµα.

Βάζετε το µίγµα σε ένα µεγάλο πυρίµαχο σκεύος ή σε µικρά ατοµικά σκεύη.

Πασπαλίζετε από πάνω µε το τυρί και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 25’-30’ ή µέχρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει το τυρί.