Συνταγές

Συνταγή: Αρνί με σταμναγκάθι και Αλευρολέμονο

Συνταγή: Αρνί με σταμναγκάθι και Αλευρολέμονο

Μία υπέροχη συνταγή με υλικά του τόπου μας

A-
A+
17/09/2018 | 14:16

Υλικά

1κ. αρνί (μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες)

500γρ σταμναγκάθι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

100ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά αλεύρι

Χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το αρνί στο ελαιόλαδο να κάνει κρούστα και από τις δυο πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήνουμε να σοκαριστεί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί σχεδόν το κρέας, αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου μια ώρα.

Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε νερό, λίγο ξύδι και αφήνουμε. Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό και σουρώνουμε. Αν δεν μας αρέσει η ελαφριά πικράδα που βγάζει μπορούμε να το ζεματίσουμε για πέντε λεπτά. Προσωπικά μου αρέσει και δένει με το αρνί.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας προσθέτουμε στη κατσαρόλα το σταμναγκάθι, αλατίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά (μου αρέσει να κρατεί λίγο το σταμαναγκάθι, διαφορετικά το ψήνουμε λίγο ακόμα).

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και λίγο νερό, να μην έχει κόμπους, προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και ανακατεύουμε.