Συνταγές

Συνταγή για «μερακλίδικα» μανιτάρια στο τηγάνι με κρεμμύδια και κρασί.

Συνταγή για «μερακλίδικα» μανιτάρια στο τηγάνι με κρεμμύδια και κρασί.

A-
A+
26/04/2018 | 14:04

Υλικά συνταγής

500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες (χωρίς τα πράσινο φύτρο τους)
3 κουταλιές μαϊντανός φρέσκος ή θυμάρι ψιλοκομμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο (όσοι επιθυμούν κάνουν μείξη με φρέσκο βούτυρο)
250 ml λευκό κρασί
1 κύβος λαχανικών διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό ή 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1. Κόβετε τα μανιτάρια σε ισομεγέθη κομμάτια (προαιρετικά, αν είναι πολύ μεγάλα). Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι (με το βούτυρο, αν χρησιμοποιήσετε) και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4′-5′ ανακατεύοντας διαρκώς.

2. Προσθέτετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 8′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του. Τέλος ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.

3. Μαγειρεύετε μέχρις ότου να εξατμιστούν τα υγρά και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Ρίχνετε το μαϊντανό ή το θυμάρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: newpost.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.