Γυναίκα

Τάρτες με παγωτό

Τάρτες με παγωτό

Τους ταιριάζει ιδιαίτερα το παγωτό μόκα, καραμέλα και η γρανίτα σοκολάτα

A-
A+
13/08/2018 | 21:15

Υλικά για τη βάση

  • 115 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις ταρτιέρες
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για τις ταρτιέρες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 150 ml γάλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 2 κρόκους αβγών

Για το σερβίρισμα

500 γρ. παγωτό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Βάση: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί».

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις ταρτιέρες. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλο, κόβουμε 6 δίσκους και τους στρώνουμε στις ταρτιέρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι και ψήνουμε τις βάσεις ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε τους κρόκους των αβγών και γεμίζουμε τις βάσεις με το μείγμα. Ψήνουμε στους 190°C για 5-7 λεπτά. Βγάζουμε τις τάρτες από τον φούρνο, σερβίρουμε με το παγωτό της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα σοκολάτας και κακάο.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.