Συνταγές

Το εύκολο cheesecake της Αργυρώς που θα σας λύσει τα χέρια

Το εύκολο cheesecake της Αργυρώς που θα σας λύσει τα χέρια

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5'

A-
A+
16/04/2018 | 17:44

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5′. Είναι γευστικό, με μοναδική υφή και αξεπέραστη φρουτένια σάλτσα.

 

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive
  • 80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
  • 1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Η συνταγή για cheesecake με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό, δροσερό, με υφή εξαιρετική.

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Η κρέμα του cheesecake

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Η σάλτσα βύσσινο

Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.

Καλή επιτυχία

argiro.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.