Συνταγές

Vegan ομελέτα

Vegan ομελέτα

Υπέροχη ομελέτα χωρίς αυγά για όσους ακολουθούν ένα διαφορετικό τρόπο διατροφής.

A-
A+
17/10/2018 | 12:24

Συστατικά

150 γρ. ρεβιθάλευρο
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 μέτριες ντομάτες
40 γρ. ελαιόλαδο
3 μέτριες πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
100 γρ. ντοματίνια, για το σερβίρισμα
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες.
  • Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω από την ομελέτα.
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

 

(Από τη σελίδα μαγειρικής akispetretzikis.com ο οποίος ευχαριστεί πολύ το μέλος Αγάπη Κυδωνάκη για τη συνταγή!)