Συνταγές

Χωριάτικη τάρτα με πράσσο, φέτα και ανθότυρο

Χωριάτικη τάρτα με πράσσο, φέτα και ανθότυρο

A-
A+
19/07/2017 | 16:30

Για την ζύμη

75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

175 γρ. αλεύρι σίκαλης

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

75 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια

1 κουταλάκι αλάτι

 

 Για την γέμιση

2 μεγάλα πράσα κομμένα σε φέτες 4 αυγά

150 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα

150 γρ. φέτα ή ροκφόρ

1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι

1 κουταλάκι αλάτι

προαιρετικά σουσάμι

Εκτέλεση

Ζυμώστε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφού τη τυλίξετε σφιχτά με μεβράνη βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κατόπιν ανοίξτε τη σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά και καλύψτε μια βουτυρωμένη φόρμα. Τρυπήστε τη με ένα πιρούνι κάμποσες φορές και βάλτε την για 10 λεπτά στη κατάψυξη.

Κόψτε τα πράσσα σε ροδέλες και πλύντε τα καλά. Καβουρδίστε τα σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο μέχρι να πανιάσουν ελαφρά. Αναμείξτε τα αυγά με το ανθότυρο και το αλάτι. Προσθέστε την τριμμένη φέτα, το αλάτι και το θυμάρι. Απλώστε τα πράσσα στην ταρτιέρα και περιχύστε με το προηγούμενο μείγμα. Πασπαλίστε τη αν θέλετε με σουσάμι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Απολαύστε την όσο είναι ακόμα ζεστή!